Kymppimies Tero kävi päivittämässä silmä- ja aurinkolasinsa Malmin Optiikassa!

     

Aloitimme tutkimalla Teron näön, sillä edellisestä näöntarkastuksesta oli kulunut jo sangen pitkä aika. Näöntarkastuksessa määritellään voimakkuus, jolla saavutetaan paras mahdollinen kaukonäöntarkkuus. Lähivoimakkuuden määrityksessä otetaan huomioon luonteva lukuasento sekä muut tärkeät lähikatseluetäisyydet. Tuleeko luettua kirjaa sängyssä tai sanomalehteä pöydällä? Haluatko nähdä pöytäkoneen näytön, onko käytössä tabletti tai pelkkä kännykkä? Myös erilaiset harrastukset voivat vaatia erityisen lähivoimakkuuden.

 

       

Silmänpaineenmittaus on osa näöntarkastusta ja se sujuu nopeasti ja kivuttomasti. Silmien mikroskopoinnissa tarkastellaan silmien etuosien terveydentilaa, kosteutta ja kyynelnesteen rakennetta. Teron ollessa myös piilolinssikäyttäjä on erityisen tärkeää, että silmät tutkitaan säännöllisesti. Tero laittoi näöntarkastuksen jälkeen piilolinssit silmiinsä, jotta kehysten sovittelu sujuu miellyttävästi.

 

  

Löysimme hänelle loistavan kehyksen vanhan, jo parhaat päivänsä nähneen tilalle. Terolla oli toiveena pilottimainen malli. Oman haasteensa kehysvalinnalle asetti isot plusvoimakkuudet, jotka saadaan parhaiten hiottua pienehköön pyöreään kehykseen. Valikoimastamme löytyi kaikki nämä kriteerit täyttävä malli, johon Tero ihastui oitis. Samalla kertaa etsimme sopivan aurinkolasikehyksen. Aurinkolasiksi valikoitui persoonallinen pyöreä muovipoka.

 

Moniteholinssien mitoitus tehtiin Visioffice-laitteella. Laite ottaa huomioon silmien anatomian ja valitun kehyksen istuvuuden. Näin linssit saadaan personoitua täysin yksilöllisesti käyttäjälleen sopiviksi.

 

   

Linssit saapuvat meille pyöreinä pinnoitettuina kiekkoina, joissa on hiottuna voimakkuus. Teemme liikkeessämme linssien reunahionnan ja asennuksen kehykseen.

 

  

Tero pääsi noutamaan uudet silmä- ja aurinkolasinsa alle kahdessa viikossa ja oli lopputulokseen todella tyytyväinen! Hienoa, että Tero löysi tiensä meille kun mielessä oli saada jotain fiiniä ja muodikasta kehystä kasvoille. Totisesti vanhat lasit olivat jo parhaat päivänsä nähneet. Myös linssien osalta vaatimukset olivat korkealla. Lopputulos oli meidänkin mielestä täysi kymppi!

 

  

Tässä vielä Tero vanhoilla ja uusilla laseilla!

Jaa Facebookissa!

Malmi Ogeli